Over Polyfilla Pro

Altijd beter voorbereid

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen wij vulmiddelen en egaliseermiddelen voor professionals in de bouw. Op basis van onze expertise in decoratie weten we dat het noodzakelijk is om de ondergrond goed voor te bereiden om het beste eindresultaat te verkrijgen. Onze innovaties zijn daarom gericht op een vlotte en optimale voorbereiding zodat een perfect resultaat binnen ieders bereik ligt.
Of het nu gaat om het schilderen van binnenmuren, houtwerk of gevels: de ondergrond moet altijd eerst worden gereinigd, gevuld en geëgaliseerd. Aan de zorg waarmee dit voorbereidende werk gebeurt, herkent u de echte vakschilder. Polyfilla Pro is ontwikkeld vanuit een grondige kennis van de dagelijkse schilderspraktijk. Deze kwaliteitsproducten staan helemaal in dienst van uw vakmanschap. De kern van het assortiment wordt gevormd door vulmiddelen en egaliseermiddelen voor binnen en buiten. Daarnaast biedt Polyfilla Pro een uitgebreid assortiment houtvulmiddelen voor professionele houtreparatie en een assortiment speciale voorbereidingsproducten. In dit complete aanbod vindt u voor elke toepassing de beste oplossing.

AkzoNobel, gespecialiseerd in professionele decoratie, hecht er veel belang aan om vakmensen producten van hoge kwaliteit ter beschikking te kunnen stellen voor een perfecte afwerking. Dankzij onze samenwerking met gerenommeerde verfmerken kunnen onze voorbereidingsproducten perfect gecombineerd worden met de meest gebruikte verven. Ontdek de professionele verfmerken van AkzoNobel hier:

Ga naar de website van Sikkens

 

Ga naar de website van Trimetal

 

Ga naar de website van Herbol

 

Technische ondersteuning

Ook op het gebied van technische ondersteuning staat Polyfilla Pro voor u klaar. Voor vragen over alle Polyfilla Pro producten bereikt u onze professionals telefonisch +32 (2) 254 22 11 of via de contactpagina.

Historie

1956 – In Nederland wordt Alabastine opgericht. De naam is afgeleid van het woord albast, een gipssoort.

1964 – Na de bouw van een nieuwe fabriek volgt de Europese expansie. Producten worden onder een plaatselijke merknaam verkocht, zoals Molto in Duitsland, Polyfilla in Frankrijk en Polycell in het VK.

1970 – Ontwikkeling van de eerste gebruiksklare vuller in tube.

1992 – Investeringen in de fabrieken om de productie-installaties te moderniseren. Alle productielijnen zijn voortaan hoogst geautomatiseerd.

Polyfilla-Pro-productie[1]

2002 – Ontwikkeling van lichtgewicht vulmiddelen die gemakkelijker kunnen worden verwerkt en afgewerkt.

2007 – Ontwikkeling van een 2 componenten houtvulmiddel op waterbasis voor houtreparaties binnen. Reukloos en milieuvriendelijker.

2008 – Overname door AkzoNobel. Ontwikkeling van 2 componenten epoxy houtreparatie producten die gemakkelijker in gebruik zijn en beter kunnen worden gemengd.

2009 – Ontwikkeling van extra zachte egalisatiemiddelen met een langere open tijd. Lancering van Polyfilla Pro in heel Europa. Een gespecialiseerd gamma voorbereidende producten voor de professionele schilder of decorateur.

2012 – Ontwikkeling van 2 componenten urethaan-acrylaat houtreparatieproducten die nog sneller drogen en optimaal overschilderbaar zijn met de nieuwste generatie lakken.